Höylähirsikehikot

Toimitamme käsinveistettyjen hirsikehikoiden lisäksi myös höylähirrestä sekä sorvatusta pyöröhirrestä koneellisesti valmistetut hirsikehikot.
Höylähirsikehikot saatavissa jopa 250mm paksusta höylähirrestä ja pyöröhirsikehikot Ø 280mm paksusta massiivihirrestä. 

 

Höylähirsi

Höylähirsi

Höylähirsikehikot myös lohenpyrstönurkalla
Hirsivaihtoehdot: 92x145mm, 145x145mm, 190x145mm, 190x190mm
Karjalan mäntyä

Karjalan mäntyä

Kuivattu, hitaasti kasvanut karjalan mänty
Pelkkää puuta, ilman liimasaumoja. Luonnollisesti.
Pyöröhirsi

Pyöröhirsi

Sorvattu pyöröhirsi
Jopa 280mm paksua massiivihirttä

 

Mäntytukista mökiksi

Karjalan mänty

Rakennusmateriaalina käyttämämme puu on hitaasti kasvanutta Karjalan mäntyä. Ankarissa olosuhteissa elävä puu kasvaa hitaasti, jolloin siitä tulee luja ja kestävä rakennusmateriaali. Puita ei kaadeta metsäkoneilla vaan käsityönä, minkä ansiosta puun pinta säilyy ehyenä. Myös luontoon jäävät jäljet pysyvät vähäisinä.

Talviaikaan kaadettava puu on kuivempaa kuin kesäaikaan kaadettu puu. Talvella puu ”nukkuu” eikä se sisällä niin paljoa vettä. Kuivista talvipuista rakennettu hirsikehikko ”elää” vähemmän ja painuu tasaisesti. Käytettäessä kiilautuvaa nurkkasalvosta rakennus tiivistyy puun kuivuessa ja kehikon painuessa.

Rakennamme myös kelosta sekä kelopelkasta. Kelo on pystyyn kuivunut vanha puu, joka on kuivuessaan saanut kauniin harmaan pinnan. Puun kasvuikä voi olla 300-500 vuotta, jonka jälkeen puu voi seistä pystyssä vielä satoja vuosia. Parhaat kelot syntyvät arktisissa olosuhteissa tuulen ja pakkasen kuivattaessa puuta. Puu muuttuu kuivuessaan kierteiseksi mikä lisää sen taivutuslujuutta. Sisältä pohjoisen kelo on kauniin punertava. Kelo on erinomaisen kestävä ja kaunis rakennusmateriaali.